De leerlingen van Wagenschot verzamelen dopjes t.v.v. het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De groepen OV2 Fase 1A en Fase 1B doen mee aan de dopjesactie t.v.v. het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (meer info kan u vinden op www.dopjesactie.be).
Op 17 november kwamen Frank Pletinck en Esty van het centrum voor geleidehonden naar de klas. De leerlingen waren heel erg geïnteresseerd in hun verhaal. Zo hoorden ze dat er 27 miljoen dopjes nodig zijn voor 1 blinde geleide hond! De jongeren waren zeer enthousiast en vanaf dan kreeg onze actie een boost en zat ‘het dopjes verzamelen’ in de lift.


Elke donderdagvoormiddag worden de dopjes met veel enthousiasme proper gemaakt en gesorteerd door de leerlingen.
Tot op heden sorteerden we al 3 volle, witte zakken dopjes (30 kg)! We zijn wel een beetje fier op het resultaat. Dit kunnen we enkel bereiken dankzij de vele mensen die ons helpen dopjes sparen. Dankjewel hiervoor!
Spaart u mee met ons? Het mogen allerlei dopjes zijn van voedingswaren (choco, ketchup, petflessen van water of frisdrank, knijpflessen van sauzen bv. ketchup, mayonaise …) of schroefdoppen van wasverzachter, wasproducten, shampoo, tandpasta … Als het maar dopjes zijn van harde plastic. U mag ze altijd meegeven met een medewerker van PC Wagenschot of u kan ze binnenbrengen tijdens de schooluren op onze school (Steenweg 2 – 9810 Eke-Nazareth).
Een dikke merci op voorhand!

Mieke Vervaet – Leerkracht

PS: De resultaten die we met de leerlingen realiseren, kan je terugvinden op onze Facebookpagina ‘Dopjesactie Wagenschot’.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 52 (22 februari 2017).

Reacties zijn gesloten.