Doe samen met je kleuters mee aan de Woogie Boogie-wedstrijd!

Ken jij Woogie Boogie al? Woogie Boogie ondersteunt leerkrachten om lang stilzitten in de kleuterklas te beperken. Met leuke bewegingsfilmpjes met Mickey Mouse, Sofia, Donald Duck en andere Disneypersonages.
Wil je graag tonen hoe je samen met je kleuters met de bewegingsfilmpjes van Woogie Boogie aan de slag gaat? Willen jullie kans maken op een superleuke prijs? Doe dan mee aan de wedstrijd: neem met je klas een filmpje op van maximum 1 minuut waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot vrijdag 31 maart. Meer info vind je op de Woogie Boogie-website.

Wat is de Woogie Boogie?

Het VIGeZ en Disney Benelux sloegen de handen in elkaar en creëerden samen de Woogie Boogie -campagne die kleuters meer wil doen bewegen. Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia en andere favoriete Disney personages inspireren kinderen tussen 3 en 6 jaar oud om de sofa uit te klauteren en samen te bewegen aan de hand van een serie filmpjes die wordt uitgezonden op tv-kanaal Disney Junior. De filmpjes kunnen daarnaast ook door kleuterleid(st)ers gebruikt worden om het zitten op school te onderbreken. Mickey Mouse zal bijvoorbeeld kinderen aansporen om eerst de handen in de lucht te gooien, dan de heupen heen en weer te zwaaien en tot slot als een trom op de benen te slaan.

De bewegingsoefeningen die in de filmpjes aan bod komen zijn zorgvuldig door het VIGeZ uitgekozen, samen met Disney. Niet alleen moedigen ze kleuters aan om op te staan en te bewegen, ze helpen ook de motoriek van elke kleuter te ontwikkelen. Hoe meer de kleuter de oefeningen herhaalt, hoe meer hij die basisoefeningen onder de knie krijgt.

De filmpjes duren ongeveer 1 minuut en zullen dagelijks uitgezonden worden op Disney Junior. Voor het gebruik in de klas hoort bij elke clip een stappenplan waarin de bewegingen stap voor stap worden uitgelegd. Een handig hulpmiddel voor de kleuterleidster om op een leuke manier kleuters aan te sporen om op te staan en te gaan bewegen in de klas.

Elke kleuterleid(st)er kan zijn/haar klas registreren via de Woogie Boogie -website. Want enkel daar kan de enige echte Woogie Boogie -klasposter met stickers aangevraagd worden. Deze wordt via de post verstuurd, en kan opgehangen worden in de klas. Het enige wat je hoeft te doen is elke dag na het beweegmoment het bolletje van de juiste dag in te kleuren. Wanneer alle bolletjes van maandag tot vrijdag zijn ingekleurd, verdient de hele klas een splinternieuwe sticker.

Leerkrachten kunnen alle filmpjes en fiches met informatie over de bewegingen downloaden op deze website.

Heb je vragen of wil je meer informatie over Woogie Boogie?
Neem dan contact op met
Lynn Steelant
VIGeZ-stafmedewerker sedentair gedrag
lynn.steelant@vigez.be
02 422 49 26

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 52 (22 februari 2017).

Reacties zijn gesloten.