Er is een leerlijn voeding

Lesgeven over gezonde voeding: in elke school is het concept ondertussen ingeburgerd. Maar hoe zorg je dat de inhoud van de lessen beklijft en werkelijk impact heeft? Allereerst kom je niet ver met hier en daar eens een lesje over gezonde voeding. Deze lessen horen te passen binnen een groter kader, een visie van de school op gezondheid in het algemeen en voeding in het bijzonder. Daarnaast dienen concrete acties op school overeen te komen met de inhoud van de lessen. Je kan geen lessen geven over gezonde voeding en tegelijk elke bijzonder activiteit opluisteren met een frietkraam. Leren over fruit heeft ook pas zin als de leerlingen hun eigen leerkrachten ook fruit zien eten…

Tot nu toe was het aan elke school en daarbinnen aan elke leerkracht om zelf uit te vogelen hoe er best gewerkt kan worden rond voeding.
Ondertussen heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven een leerlijn voeding uitgewerkt. Deze leerlijn helpt om het thema voeding zowel verticaal (over de schooljaren heen) als horizontaal (over de vakken heen) te integreren tot een zinvol geheel.

De leerlijn gaat over de verschillende onderwijsniveaus heen (kleuter, lager en secundair) en omvat verschillende leergebieden en vakken.

Je kan de leerlijn voeding gratis aanvragen bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. Meer info en de contactgegevens vind je hier.
Wil je op school een gezondheidsbeleid uit werken, maar zit je nog met vragen, kan je tips of extra steun gebruiken? Neem dan zeker contact op met Veerle, zij helpt je graag op weg!

Reacties zijn gesloten.