Eureka is expert in leerstoornissen

Eureka (Kessel-Lo, bij Leuven) biedt al meer dan 20 jaar innovatief onderwijs en begeleiding aan normaal tot hoogbegaafde kinderen met leerstoornissen (dyspraxie, ADD, dyslexie, dyscalculie, ASS…). In hun aanpak ligt de nadruk op: van mankement tot talent! Elke leerling krijgt individueel aangepaste hulpmiddelen en pedagogisch-didactische tips zodat elke leerling het maximum kan halen uit de eigen mogelijkheden waardoor de kansen in het hoger onderwijs aanzienlijk vergroten.
Kinderen en jongeren met leerstoornissen hebben nood aan aangepaste ondersteuning en advies. Eureka Onderwijs biedt voltijds erkend dagonderwijs voor basisonderwijs en eerste graad secundair. Ouders kunnen terecht in het multidisciplinair onderzoeks- en adviescentrum voor leerstoornissen en hoogbegaafdheid. Het advies ondersteunt de integratie van het kind in de Vlaamse scholen. Tijdens de vakantie zijn er weekcursussen. Een beperkt aanbod van naschoolse begeleidingen op maat ondersteunt individueel aangepaste trajecten.

Samen met haar team van medewerkers bouwde Anny Cooreman (oprichter en coördinator van Eureka) een enorme hoeveelheid aan ervaring en inzicht op. Deze rijkdom delen ze graag met leerkrachten die steeds meer te maken krijgen met leerlingen met ernstige leerstoornissen. En zo ontstond een aparte ‘vleugel’ van Eureka: Eureka Expert.

Eureka Expert biedt opleidingen (studiedagen, trainingen en vormingen op maat), zelf uitgewerkte handboeken en eigen ontwikkelde methodieken alsook informatie over (technologische) hulpmiddelen.

We zijn als koepel trots dat we zo een pak aan expertise in huis hebben dankzij Eureka!

Ben je op zoek naar vorming of opleiding rond leerstoornissen? Weet je niet hoe je een leerling met een leerstoornis best kan ondersteunen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Eureka Expert!

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 53 (24 maart 2017).

Reacties zijn gesloten.