How to fall apart: educatief pakket rond depressie

‘How To Fall Apart, a true love story’ is het opmerkelijke verhaal van twee mensen die elkaar vinden door afscheid te nemen.

Het is een erg intieme documentaire, waarin Jelle en Sofie, de makers, zelf in beeld komen om moeilijke, maar heel actuele thema’s zoals burn-out, depressie en zelfdoding aan te kaarten. Een gewichtige thematiek, maar dankzij hun persoonlijke aanpak slagen ze erin om een hoopvolle en positieve boodschap te brengen.

Jelle en Sofie ontwikkelden een edukit voor jongeren van de derde graad van het secundair onderwijs; deze kan ook gebruikt worden in het hoger of volwassenenonderwijs.

Met dit pakket helpen ze leerkrachten en jongeren om moeilijke thema’s zoals depressie en zelfdoding bespreekbaar te maken. Daarbij reiken ze ook praktische tools aan: hoe pak je dat aan, als je een vriend(in) hebt die in de put zit?

Omdat de edukit flexibel en modulair is opgebouwd, is hij ook geschikt om de ‘gewone’ lessen in te vullen. Elke lesgever kan het pakket aanpassen naar de noden van zijn/haar leerlingen.

De film en de edukit bestellen kan via www.bevrijdingsfilms.be
Met een eenmalige aankoop van de dvd kan de school onbeperkt de film en het educatief pakket gebruiken. Dat is een eenmalige kost van 28 euro (dvd) + 4 euro (verzending) excl. btw.

De edukit is als pdf gratis te downloaden via de filmwebsite http://www.howtofall.be/#edukit of via www.klascement.net. De documentaire duurt 65 minuten, is Nederlands gesproken en ondertiteld.

Meer info op www.howtofall.be en www.anderewereldfilms.com

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 54 (4 mei 2017).

Reacties zijn gesloten.