Boekbespreking: Ik was 10 in 2015

LC_CVR_IK_WAS_10_full.inddKinderen vandaag opvoeden voor de toekomst

Pedro De Bruyckere, Bert Smits

“Het grote opvoedingsboek voor de professional vandaag.”

Waar zullen je kinderen later wonen?
Zal er nog werk zijn voor hen?
Zal je kind ooit een partner vinden?
Zal je kind gelukkig zijn?

Vroeger ging het meestal zo: mensen kregen kinderen, voedden hen op zoals ze zelf waren opgevoed en konden erop rekenen dat die kinderen het beter zouden hebben dan zij. Deze gang van zaken is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Veel jobs zullen overgenomen worden door robots. We leven met steeds meer mensen op deze planeet, er is dus steeds minder plaats om te leven. Vluchtelingenstromen en oorlogen zijn dagelijkse kost. Wat zal de toekomst onze kinderen brengen? En hoe voeden we hen het best op zodat ze hun mannetje kunnen staan als ze volwassen zijn?

Ik was 10 in 20152Ik was 10 in 2015 beschrijft tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van onze kinderen en jongeren. Daarbij doet het niet aan glazenbolvoorspellingen, maar toont het waar we staan en waar het met de wereld naartoe gaat. Dit boek formuleert een duidelijk en optimistisch antwoord op de vragen van ongeruste ouders, opvoeders en leraren.

Ann las voor ons het boek en dit vond zij ervan: Het is een leuk boek dat vlot leest. Je kijkt eens met een andere bril naar de toekomst en naar het leerproces dat onze leerlingen nodig hebben om sterk te staan als volwassenen.

Meer info bij Ann.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs nr 46 (juni 2016).

Reacties zijn gesloten.