Maak je eigen lesmateriaal met Capisj

Capisj is een platform waarop je je lesmateriaal kan uitwerken. Het bijzondere van dit platform is dat je lesmateriaal dat anderen gedeeld hebben, kan aanpassen naar je eigen wensen en noden. Je kan dit ondertussen zelfs ook doen met materiaal van uitgeverijen, zonder dat je in de problemen komt met de auteurswetgeving! Sinds dit schooljaar bieden enkele uitgeverijen hun lesmateriaal modulair aan zodat je enkel de modules eruit kan kiezen die je effectief zal gebruiken. Deze modules kan je naar je hand zetten en aanpassen aan jouw klassituatie. Op het einde van de rit betaal je enkel voor de bouwstenen van de modules die je effectief gebruikt hebt en moet je dus niet een volledige cursus aankopen.

Je kan het lesmateriaal dat je op dit platform maakt, zowel op papier gebruiken (evt met correctiesleutel) als digitaal.

Iedereen die een cursus op Capisj maakt, kan deze delen op het platform zodat anderen deze cursus ook kunnen gebruiken.
Daarnaast kan je je cursus direct delen met je leerlingen en kan je oefeningen online laten invullen door de leerlingen en digitaal laten verbeteren.
Verder is het mogelijk om Capisj te integreren in Smartschool, zodat je lesmateriaal of taken via Smartschool kan delen met de leerlingen. Je kan de resultaten op de taken ook koppelen aan het leerlingvolgsysteem binnen Capisj.

De basisversie van Capisj is volledig gratis (en je wordt niet gebombardeerd met reclame in deze gratis versie). Scholen kunnen ook een betalend abonnement nemen zodat koppeling aan Smartschool mogelijk is, zodat je binnen de school samen kan werken aan een cursus of zodat je materiaal kan afschermen zodat het enkel binnen de eigen school gedeeld kan worden en niet gedeeld wordt met leerkrachten van andere scholen.

Vind je het niet simpel om direct zelf aan de slag te gaan? Dan kan je een gratis demo of een interactieve workshop aanvragen voor je school.

Alle info vind je op www.capisj.be

Reacties zijn gesloten.