Maak van je speelplaats een echte speelplek

Kinderen beschikken over enorm veel energie. Kijk maar hoe ze rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! Voor hen is het eigenlijk altijd speeltijd. Ze hebben dat ook nodig, om al die tonnen energie kwijt te kunnen, om grenzen te verkennen, om vriendschappen te sluiten.

De organisatie Kind & Samenleving maakt al meer dan twintig jaar werk van kwaliteitsvolle speelruimtes waarbij ze de scholen zien als essentiële partners. Kinderen brengen er immers een groot deel van hun tijd door.

Daarom brengen ze graag nog even de publicatie onder de aandacht: De speeltijd. Maak er spel van, is een gratis downloadbaar stappenplan met guitige illustraties van Laura Janssens. Het zet je als school op weg om de sterktes en de zwakke plekken van jouw speelplaats in kaart te brengen en om concrete veranderingen te plannen. Aan het eind vind je bovendien een lijst van organisaties die je verder op weg zetten naar dat speelparadijs waar kinderen voluit kunnen ravotten, fantaseren, creëren… en buitelen, natuurlijk.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 55 (14 juni 2017).

Reacties zijn gesloten.