Netwerk Lezen op School

Wil je als school inzetten op leesplezier en boeken in de klas? Er zijn veel goede redenen om leesplezier op school een plaats te geven. Elke leerling wordt er beter van, want wie graag leest, zal meer én beter lezen. Het Netwerk Lezen op School ondersteunt je hierin.

Tijdens de gratis netwerkdagen, die meerdere keren per jaar georganiseerd worden, ontmoet je gelijkgezinde leerkrachten basisonderwijs met een passie voor boeken. Je ontmoet interessante sprekers, hoort (jeugd)auteurs aan het woord, brengt bezoeken aan inspirerende plaatsen én er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen en praktijken door de leerkrachten zelf. Na elke bijeenkomst ga je vol inspiratie, met materiaal en concrete tips terug naar je school. Dit jaar zijn er nog twee samenkomsten. Op de eerstvolgende netwerkdag op 29 maart, bezoek je de Picturale in Ronse. Deze ligt niet voor iedereen bij de deur, maar het is een unieke plek met een lange traditie en het is een mooie kans om bij illustraties stil te staan.

Ook de data voor volgend schooljaar zijn bekend!

Op cultuurkuur vind je bovendien een inspiratiepagina vol met tips en lesmateriaal om aan taalvaardigheden te werken in de klas. Er is er ook eentje voor poëzie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige netwerkdagen en acties rond lezen op school.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 53 (24 maart 2017).

Reacties zijn gesloten.