Onthaalkoffers voor nieuwkomers

De verhoogde instroom van vluchtelingen van de voorbije jaren laat zich ondertussen ook zeker voelen in het onderwijs. Het aantal anderstalige nieuwkomers in het onderwijs neemt toe en stelt leerkrachten voor de uitdaging om deze leerlingen te verwelkomen en optimaal te begeleiden op school. DocAtlas en de dienst flankerend onderwijsbeleid sloegen daarom de handen in mekaar om leerkrachten hierin bij te staan met behulp van concreet en praktijkgericht lesmateriaal.

Ter ondersteuning werden er koffers ontwikkeld voor respectievelijk het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Het resultaat: drie koffers op wieltjes om concreet aan de slag te gaan met anderstalige nieuwkomers.

In de koffers zit materiaal waarmee de leerkracht aan de slag kan om de taal en het welbevinden van anderstalige nieuwkomers te stimuleren en bevorderen. Klik onderaan op de verschillende koffers om alvast een korte beschrijving van de inhoud terug te vinden. De materialen in de koffer zijn ook individueel ontleenbaar in de bibliotheek

Heb je interesse om een koffer te ontlenen? De koffers zijn uitleenbaar in docAtlas Antwerpen en docAtlas Turnhout.
Meer info over de koffers vind je hier.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 52 (22 februari 2017).

Reacties zijn gesloten.