Taartje TKO bij CVO Vilvoorde

Met het event ‘Taartje TKO bij IN’ hebben de Centra voor Volwassenonderwijs CVO Vilvoorde, CVO Strombeek, CVO Meise-Jette, CVO M&T, GLTT-CVO en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde, op 30 maart hun samenwerking rond Tweedekansonderwijs (TKO) in de regio Halle-Vilvoorde in de kijker gezet.

Het Samenwerkingsverband IN TKO is uniek in Vlaanderen omdat er over de onderwijsnetten heen intensief wordt samengewerkt. De vijf CVO en CBE hebben immers met eigen middelen vanaf 1 september 2015 de werking van het Consortium Volwassenonderwijs In verdergezet.

TKO IN heeft één doel: kansen bieden aan (oudere) jongeren in de Brusselse Rand om hun diploma secundair onderwijs te behalen.  Nadien vinden ze verder hun weg in het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt. VDAB is dus een erg belangrijke partner in de samenwerking rond de onderwijskwalificerende trajecten (OKOT) waarbij cursisten op één jaar tijd hun diploma behalen en werk hebben.

Tijdens deze eerste editie van ‘Taartje TKO bij IN’ kon je nader kennismaken met verschillende partners uit het onderwijsveld, cursisten, het opleidingsaanbod en de werking van IN. Astrid De Groeve van het kabinet Onderwijs bracht een erg interessante toelichting en Niels Tanésy van VDAB verving Fons Leroy met zijn boeiende lezing  ‘Work action heroes’. De gastvrouw van de namiddag was Anke Wolfs, directeur van CVO Vilvoorde en voorzitter van TKO IN.

Er waren meer dan 100 genodigden in een zonovergoten Vilvoorde en er was uiteraard taart, lekkere koffie en een glaasje bubbels. Op naar de volgende editie!

Graag meer info? Neem gerust een kijkje op www.diplomasecundair.be

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 54 (4 mei 2017).

Reacties zijn gesloten.