Theater voor alle leeftijden, voor Nederlands- én anderstaligen, over allerhande boeiende en uitdagende onderwerpen

Vind je het moeilijk om jongeren enthousiast te maken voor theater? Of om specifieke doelgroepen zoals anderstaligen te bereiken? Of om bepaalde thema’s bespreekbaar te maken?

Dan ben je bij Theater van A tot Z aan het juiste adres. Bij Theater van A tot Z gaan artistieke beleving en plezier hand in hand. Ze weten heel goed wie hun doelpubliek is en houden daar rekening mee. Door hun participatieve en laagdrempelige aanpak verlaten hun toeschouwers altijd enthousiast de zaal.

Wat maakt Theater van A tot Z uniek?
– drempelverlagende aanpak: wie weinig cultuurervaring heeft, zal zich toch amuseren
– ze houden rekening met culturele diversiteit
– ze bereiken zowel hoog- als laaggeschoold publiek
– ze besteden extra aandacht aan het taalgebruik
– ze bieden reductietarieven aan scholen aan
– er is gratis omkaderend lesmateriaal bij alle theaterproducties

Een greep uit hun aanbod:

Tiresias

Voor tieners (15+) en volwassenen
Tiresias is één van de boeiendste theaterpersonages uit de Griekse Oudheid. Zijn verhaal begint wanneer hij gepassioneerd staat te gluren naar de oogverblindende godin Athena, die naakt aan het baden is. Als straf maakt ze hem blind, maar in ruil geeft ze hem de gave in de toekomst te kijken.
In onze hedendaagse enscenering roept dit eeuwenoude verhaal ook vragen op over anders zijn en gelijke kansen. Tiresias zelf wordt gespeeld door een blinde acteur.

Lachland

Voor tieners en volwassenen
Er is niets zo ernstig als humor. Daarom wijden we er een hele voorstelling aan.
Lennaert Maes, Peter Schoenaerts, Latif Ait en Els Vertongen (leerkracht NT2 in CVO Vilvoorde!!) brengen sketches, liedjes, grappen en grollen. Comedy op maat van anderstaligen, waar iedereen welkom is die van het Nederlands houdt.

Grenzen الحد

Voor tieners vanaf 12 jaar
In deze multimediale theaterproductie gaan tieners de confrontatie aan met hun eigen grenzen op vlak van sociale media, alcohol, omgang met elkaar. Dit is de eerste theaterregie van filmregisseur Sahim Omar Kalifa.

Kiki en SNIF!

Voor kleuters (3 tot 6 jaar)
‘Kiki en de verdwenen letters’ laat kleuters spelen met letters en kennismaken met boeken in de bibliotheek. De voorstelling ‘SNIF!’ is een muzikaal avontuur doorheen de kamer van een meisje dat ziek in bed ligt en haar fantasie de vrije loop laat.
Beide voorstellingen zijn ook geschikt voor anderstalige kinderen!

Hotel Hallo

Voor de basisschool (6 tot 12 jaar)
Max en Mia zijn de beste vrienden. Samen met papegaai Pollie houden ze spannende speurtochten in het hotel van hun ouders. Daar komen ze ook in contact met interessante mensen uit de hele wereld…
‘Hotel Hallo’ is interactief en muzikaal theater over ‘de ander’, gebaseerd op een bekend woordenschatboek van uitgeverij Boom.
Dit is een ideaal toneelstuk om ook met anderstalige leerlingen bij te wonen.

Meer info over Theater van A tot Z en filmpjes van elke productie vind je hier.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 52 (22 februari 2017).

Reacties zijn gesloten.