Veranderwijs 2017 werd gelanceerd!

Het is gebeurd. Veranderwijs.nu werd op 29 maart gelanceerd in de Athena zaal van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen.
Hieronder vind je een verslag van de organisatoren van dit event.
Met bijna 200 aanwezigen was het event een groot succes. Het is duidelijk dat onderwijsvernieuwing een thema is dat leeft in Vlaanderen en dat ons land heel wat enthousiaste, innoverende en baanbrekende vernieuwers telt.
29 maart startte met een voorstellingsvideo van Veranderwijs.nu. Maar wat is Veranderwijs.nu eigenlijk? Waar kan onderwijsvernieuwing om gaan? En wat kan Veranderwijs.nu voor jou betekenen? Bekijk hier de video.

Tijdens de namiddag konden deelnemers kiezen tussen negen interactieve workshops. Van Fons Leroy over duaal leren tot Tappie de Robot van Tapascity. Op Twitter werd er tijdens de workshops heel wat kennis gedeeld.

Na de pauze was er een geanimeerd panelgesprek met Céline Ibe, Brecht Demeulenaere, Sara Houben, en Karen Hiergens. We zonden het live uit via Facebook, bekijk het hier opnieuw.

En dan was er het moment waar heel wat aanwezigen op wachtten: de bekendmaking van de laureaten van de oproep. 208 dossiers werden ingediend – de jury selecteerde hieruit 21 vernieuwende projecten. Lees hun verhalen en die van andere onderwijsvernieuwers op www.veranderwijs.nu. In het najaar van 2017 lanceert de Koning Boudewijnstichting een nieuwe oproep. Stay tuned dus!

Het lanceringsevent werd ook in beeld gebracht door vijf vliegende reporters. Seppe, Celine, Rik, Margot en Bram, leerlingen van de Vlaamse Scholierenkoepel, communiceerden het gebeuren door hun ogen via tweets, een verslag en een coole aftermovie. Aan die laatste twee wordt momenteel nog hard gewerkt, je kan ze binnenkort bewonderen op www.veranderwijs.nu.

De netwerkreceptie was warm en hartelijk: oude bekenden ontmoeten, maar evengoed nieuwe banden en plannen smeden. De wensboom gaf deelnemers de kans om feedback te geven op het platform en het event: wij deden alvast heel wat inspiratie op voor de komende maanden!

Bedankt iedereen om van dit event zo’n geslaagde dag te maken. En zoals één van de deelnemers daarna zo treffend wist te verwoorden: “Nu botten aan én DOEN!”.

Wil je graag meer weten over Veranderwijs? Ann Servranckx was aanwezig op de lancering en helpt je graag verder!

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 54 (4 mei 2017).

Reacties zijn gesloten.