Week van de Lentekriebels 2017 komt er aan!

Van 6 tot 10 maart is de Week van de Lentekriebels er weer. In die week geven leerkrachten over heel Vlaanderen relationele en seksuele vorming aan hun leerlingen. Sensoa en zijn partners zorgen voor de nodige ondersteuning.

De eerste keer

Dit jaar staat de Week in het teken van ‘de eerste keer’. De eerste keer zien we ruim, het kan gaan over de eerste keer verliefd, de eerste keer een relatie, de eerste keer kussen… en verder. Jongeren hebben een pak vragen over die verschillende vormen van de eerste keer!

Ze leren omgaan met elkaar op een manier die volledig nieuw is voor hen, zowel relationeel als seksueel. Ouders en vrienden helpen graag, maar hebben zelf niet altijd de juiste informatie. En de onrealistische beelden uit de media zijn onhaalbaar om na te streven. Knap lastig dus! Een beetje hulp is meer dan welkom!

Wat kan je doen?

Zet nu al een vorming voor je jongeren over de eerste keer in je agenda, liefst tijdens de Week. Geen zorgen, je moet niet van nul beginnen.

We helpen je op weg

Starten jongeren alsmaar vroeger met seks? Lees het op onze info-pagina.
Op zoek naar leuke ideeën en materialen? We zetten er enkele in de kijker.
Zelf nog wat verlegen om over seks te praten? Bekijk de lestips.
Op zoek naar advies en ervaringen van andere leerkrachten? Word lid van de leerkrachtenpagina op Facebook.
Bestel gratis twee affiches. Je kan er interactief mee aan de slag.

Al dit en meer op www.weekvandelentekriebels.be of in de laatste nieuwsbrief van Sensoa.

Ben je op zoek naar meer informatie over Relationele en Seksuele Vorming? Wil je even met iemand van gedachten wisselen? Neem dan zeker contact op met Veerle.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 52 (22 februari 2017).

Reacties zijn gesloten.