Word partner met een school uit het Zuiden

logoSinds 2009 voert de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB) binnen haar Noordwerking het programma Scholenbanden uit. Dit programma, gefinancierd door de Vlaamse overheid, biedt een ondersteuningskader aan dat scholen in Vlaanderen en het Zuiden in staat stelt Noord-Zuid scholenbanden uit te bouwen schole1waarbinnen educatieve en interculturele uitwisseling een plaats krijgt en waardoor competenties van wereldburgerschap ontwikkeld worden.

 

scholenbanden_inspiratiegids-leesme

 

Wil je graag weten of een scholenband iets voor jou is en hoe dat dan werkt? Zoek je ideeën over hoe je je leerlingen kan laten samenwerken met leerlingen uit het Zuiden? Heb je vragen over het organiseren van een bezoek aan je partnerschool? VVOB publiceerde de scholenbanden inspiratiegids vol ervaringen en lessen voor iedereen die interesse heeft voor een partnerschap met een school in het Zuiden.
Daarnaast biedt dit project ondersteuning op maat naast een ruim vormingsaanbod rond partnerschap met scholen uit het Zuiden.

 

thema_figuurtjes_rond_wereldbol.gallery

 

Scholen die geïnteresseerd zijn om een scholenband op te starten of die misschien al contacten hebben met een partnerschool, kunnen zich inschrijven op één van de regionale infosessies en alles te weten komen over het VVOB Scholenbanden-programma en de mogelijkheid tot subsidiëring.

button-scholen-op-zoek

 

Kies je locatie en schrijf je in voor een bepaalde sessie (van 9u30 tot 11u30, van 12u tot 14u of van 14u30 tot 16u30).

  • Vrijdag 23 september in Gent
  • Maandag 26 september in Antwerpen
  • Dinsdag 27 september in Brussel

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 47 (9 september 2016).

Reacties zijn gesloten.