Zoveel mogelijk scholen aan de kraan!

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger. In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. Dat is niet overal in de wereld vanzelfsprekend. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Daar wilt het initiatief drinKraantjeswater iets aan doen.

Vernieuwd scholencharter

De school is en blijft een enorm invloedrijke omgeving voor kinderen. Het is een plaats waar ze, naast de gewone lessen, ook leef- en eetgewoonten aanleren en … jong geleerd is oud gedaan. De actie drinKraantjeswater hoopt in 2017 dan ook zoveel mogelijk scholen te overtuigen om voor een gezond, goedkoop, ecologisch, gemakkelijk en kwaliteitsvol product te kiezen: kraantjeswater.

Zo’n 200 Vlaamse scholen ondertekenden het charter en mogen zich intussen een ‘kraantjeswaterschool’ noemen. Wanneer een school dit charter ondertekent, helpt drinKraantjeswater de school op weg om over te schakelen op water van de kraan. De school kan na ondertekening van heel wat voordelen genieten: van ondersteuning met betrekking tot de kwaliteit van het kraantjeswater tot gratis middelen voor de educatie en sensibilisering van de leerlingen (zoals affiches en een gratis workshop van GoodPlanet).

Ook scholen die het goede voorbeeld al geven hoeven niet te twijfelen om het charter te ondertekenen. Ze krijgen heel wat visibiliteit. Elk initiatief, groot of klein, verdient een vermelding op de website, social media, of nieuwsbrief van drinKraantjeswater. Bovendien maken alle kraantjeswaterscholen jaarlijks kans om  ‘school van het jaar’ te worden en een geweldige prijs te winnen.

Meer info vindt je in deze folder of op www.drinkraantjeswater.be/scholencharter. Daar vindt je ook de bijhorende handleiding. Scholen kunnen het charter ondertekenen via deze link.

Voor meer toelichting bij het project kan je steeds contact opnemen met drinKraantjeswater: info@drinKraantjeswater.be of 02 238 95 21.

Dit artikel verscheen in Eigen-Wijs 53 (24 maart 2017).

Reacties zijn gesloten.